איך מתבצע איטום חדרים רטובים?

איטום חדרים רטובים

המונח חדרים רטובים מתייחס לכמה סוגי חללים, ביניהם מרפסת שאינה מקורה, מרפסת פתוחה ממפלס פני המעקה, חדר הנוחיות, חדר האמבטיה, המקלחת וחדר הכביסה. החדרים הללו למעשה חשופים יותר לבעיות ניקוז, ולכן קרויים כך, ומתוקף עובדה זו, הם גם דורשים התייחסות מיוחדת בכל האמור לנושא האינסטלציה, ומכיוון שהחללים הללו חשופים יותר לנזקי מים, חשוב להקפיד על איטום חדרים רטובים נכון ומקצועי.

איטום חדרים רטובים – להקדים תרופה למכה

כשחדרים רטובים משתבשים, הגישה למקור הבעיה לעתים עוברת דרך האריחים והמתקנים השונים, האמבטיה, האסלה והארונות המובנים. בדרך כלל תיקון התקלה הופך להיות יקר בגלל ההוצאות הנלוות והשיפוץ שיש לבצע בחלל כתוצאה מהעבודה שבוצעה, ופעמים רבות תקלה קטנה לכאורה מובילה לעגמת נפש והוצאות גבוהות לבעלי הנכס ולדייריו.

הבעיה הנפוצה מכולן – בעיית הניקוז

מרבית הבעיות בחדרים הרטובים מתעוררות כתוצאה מניקוז לקוי. כמעט כל בעיות הניקוז גורמות לדליפות, שמובילות לנזק לקירות ולאריחים, נזקי עובש שמסכנים את בריאות השוהים בחלל, ריחות לא נעימים ופגיעה במבנה עד לכדי סיכון יושביו. 

בהיעדר דרך לבצע איטום חיצוני למבנה מפאת קשיי גישה, נעשה איטום שלילי, שמתבצע מפנים המבנה, על גבי הקירות הפנימיים של החלל שאוטמים. איטום מסוג זה נעשה עם חומרים, שמסוגלים לעמוד בלחץ מים שלילי, שמגיע מכיוון המבנה ועלול לזלוג החוצה.

לפני שאוטמים נזהרים – כיצד נמנעים מבעיית הניקוד בחללים הרטובים? 

  1. מוודאים בעזרת איש מקצוע, שמערכת הביוב והצנרת הקיימת, או זו שמקימים, מסוגלות לעמוד בנפחי המים ובטמפרטורות קיצוניות

  2. מתקינים ניקוז קיר או ניקוז פינתי שמקל את ניקוז המים בחלל.

  3. מוודאים שעומק הרצפה מאפשר ניקוז יעיל. אם יש צורך להוסיף עומק, מומלץ להשתמש בתוספת ניקוז בעל פרופיל נמוך.

  4. מוודאים ששיפוע הרצפה מאפשר למים לזלוג לכיוון חור הניקוז, ושאינו גדול מידי. השיפוע התקין צריך לנוע בין 1.5% ל – 2%.

  5. משתמשים בחומרים איכותיים בלבד, שעומדים בתו התקן.

לא מעצבים לפני שאוטמים! 

מרגע שמוודאים שמערכת האינסטלציה עובדת באופן תקין ויעיל, אפשר לבצע את איטום החלל.

ההכנה לאיטום הרצפה כוללת יציקת חגורת בטון בגובה שכבת חול המילוי, ורוחבה יהיה סביב ה – 5 ס"מ. מטרת החגורה למנוע את זליגת המים העודפים, שחודרים דרך האריחים של הרצפה. את חגורת הבטון יש להבריש בחומר איטום רק לאחר ניקוי המשטח מכל לכלוך ואבק, יישורו וייבושו באופן מוחלט.

בתום שלב זה ניתן לבצע רולקות לאורך החיבורים שבין הרצפה לקירות ולהמתין להתייבשותן. את האיטום מבצעים באמצעות חומרים צמנטים בשיטת שתי וערב תוך כדי הקפדה על כיסוי מושלם לרולקות ורצועת הקיר התחתונה. בתום 48 שעות וייבוש מוחלט, מתבצע איטום באמצעות שכבה ביטומנית, עליה מפזרים מלט (רק לאחר ייבוש מוחלט) לכליאת חומרי מליטה לא מבוקרים.

איטום הקירות נעשה באמצעות טיח צמנטי לאחר שנעשה ווידוי מוחלט שהקירות ישרים וחלקים לחלוטין ונקיים מלכלוך ואבק. הטיח מיושם על מנת למנוע מעבר של מים דרך הקיר, והתהליך כולל אשפרה של 3 ימים לפחות, שמטרתה לשפר את איכות האיטום ועמידותו. בתום שלב זה מומלץ לוודא שוב שהקירות ישרים לחלוטין על מנת שהתקנת האריחים תהיה תקינה.

קבוצת לסרי – לשנים רבות של יובש

חברתנו מתמחה בביצוע עבודות איטום מכל הסוגים, כולל איטום חדרים רטובים, שיבטיח לכם שנים רבות של שקט. אנו ממליצים להקדים תרופה למכה ולוודא שהמבנה שלכם אטום לחלוטין, כדי למנוע נזקים למבנה ולתכולתו ולפגיעה באיכות החיים.

זמינים בשבילכם!

צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם