איטום גגות מרוצפים

ישראלים אוהבים מרפסות וגגות מרוצפים. אך מה קורה כאשר יש נזילה מהגג המרוצף? האם אפשר לאטום גגות מרוצפים? מהן השיטות לאיטום גגות מרוצפים? כל זאת ועוד, במדריך המלא לאיטום גגות מרוצפים.

ישראלים רבים אוהבים ליהנות מהשמש הישראלית הנהדרת, ולכן בוחרים לרצף את גג ביתם ולמעשה להפוך אותו למעין מרפסת ענקית, בה הם יכולים לבלות תחת כיפת השמיים. אך יש מחיר לתענוג הזה- כאשר יש נזילה מגג מרוצף, עבודת האיטום תהיה מסובכת ומורכבת הרבה יותר מאשר עבודת איטום המתבצעת בגג רגיל.​

עבודת איטום גגות מרוצפים

על גבי גג רגיל, כלומר גג שאינו מרוצף, אפשר למרוח או להדביק חומרים שונים כמו זפת או יריעות ביטומניות ובכך למנוע חדירתם של נוזלים. אמנם איטום גג שאינו מרוצף צריך להתבצע על ידי איש מקצוע, אך לא מדובר בעבודה מסובכת מדיי.

עבודת איטום גגות מרוצפים, לעומת זאת, היא עבודה מורכבת למדיי. אף אחד לא מדמיין ולא רוצה שעל גבי הריצוף שבגג ימרחו זפת או ידביקו יריעות איטום כלשהן. כך, איטום גגות מרוצפים דורש עבודה גדולה יותר, שכוללת התעסקות עם הריצוף של הגג.

שיטות איטום גגות מרוצפים

קיימות 3 שיטות לביצוע איטום גגות מרוצפים. להלן פירוט לגבי שיטות אלה וכן התייחסות ליתרונות והחסרונות של כל אחת מהן:

  1. איטום מתחת לריצוף
    שיטה זו דורשת את פירוק כל הריצוף הנוכחי במרפסת או בגג, כמו גם את השכבה שמתחתיו (לרוב מדובר בשכבת הכנה לריצוף). לאחר הפירוק מנקים היטב את הגג על מנת שחומר האיטום "ייתפס" כמו שצריך על גביו, ומבצעים איטום של הגג כמו בכל גג. זוהי שיטת איטום הגגות המרוצפים הטובה והיעילה ביותר, והיא מבטיחה כי לא יגיעו מים לביתכם מהגג לאורך תקופת זמן ארוכה למדיי, אפילו עד 20 שנים. החיסרון העיקרי שלה הוא במורכבות שלה- הסרת הריצוף כרוכה בעבודה רבה, שלוקחת זמן רב יותר ועלולה לגרום לאי נוחות בבית, וכמובן עולה הרבה יותר כסף.
  2. איטום מעל הריצוף
    בשיטה זו אוטמים את הגג מעל לשכבת הריצוף הקיימת, ולאחר מכן מרצפים שכבה נוספת על גבי האיטום ושכבת הריצוף הראשונה. שיטה זו חוסכת זמן עבודה וכסף, אך חסרונותיה רבים: היא לא מתאימה לכל גג, וחשוב מכך, היא למעשה משאירה מים בתוך הריצוף המקורי, מים שייתכן ויחלחלו לביתכם.
  3. איטום המרצפות בלבד
    בשיטה זו למעשה מחדשים את הרובה של המרפסת, כך שלא יהיו בה סדקים. בעזרת מסור דיסק פותחים את החריצים בין המרצפות, נותנים להם להתייבש ולאחר מכן אוטמים אותם בשנית, בעזרת רובה אפוקסית. שיטה זו מהירה וזולה, אך אינה אוטמת לחלוטין את חלחול המים.

צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם