השיטה המדויקת לביצוע איטום שלילי במרתף

השיטה שתמיד עומדת במבחן הזמן

כשאנו רוצים לבצע איטום למבנה קיים על מנת למנוע נזילות וחדירת נוזלים, עלינו לבחון ראשית מאיזה כיוון אנו יכולים לבצע את העבודה. כשמדובר במבנה חשוף או באיטום גגות, קל לבצע איטום חיובי, כלומר איטום שנעשה על גבי הקירות החיצוניים החשופים של המבנה. לעומת זאת כשעלינו לאטום מבנה תת קרקעי כמו חניון, מרתף, מקלט או פיר מעלית, סביר להניח שנבצע איטום על גבי הקירות הפנימיים. איטום זה נקרא איטום שלילי.

איטום שלילי במרתף

איטום שלילי וחיובי, מה ההבדל?

איטום שלילי נעשה באמצעות חומרי איטום הידראולים, לעומת איטום חיובי שמתבסס על חומרי איטום שמשלבים יריעות ביטומניות, שיוצרות מעין מעטה גמיש, שעוטף את הקירות החיצוניים.

מרבית אנשי המקצוע יודעים לבצע איטום חיצוני, אך עבור איטום שלילי במרתף, בקומה תת קרקעית או כל מבנה שלא ניתן לבצע בו איטום חיצוני, כדאי להיעזר במומחה, שמכיר את טכניקות העבודה היטב וידוע בעבודה קפדנית, מכיוון שכל רשלנות ולו הקטנה ביותר עלולה לגרור הוצאות כספיות גבוהות. ביצוע עבודה לא מקצועית ואיכותית יכול לגרור תקלות מרובות, שיובילו עד לפירוק וחידוש תשתיות המבנה החל מטיח וכלה בריצוף, וזו צרה שאף אחד לא רוצה להיכנס אליה בגלל טפטוף או כתם עובש בפינת החלל.

האם איטום שלילי במרתף הוא עניין של זמן?

כמות השרלתנים בענף השיפוצים הוציאו שם רע לאיטום השלילי, ולכן רבים נוטים לחשוב, שאיטום שלילי במרתף הבית לא יחזיק מעמד לאורך זמן. לא רק שמדובר בשטות מוחלטת, אלא שההנחה הזו פוגעת גם באנשי המקצוע המיומנים והאמינים בענף, שבאמת יודעים לבצע את העבודה במקצועיות, וגם בקהל הלקוחות, שמחפש אחר הפתרון הטוב ביותר, ואף מוכן להשקיע בו את מיטב כספו.

איטום שלילי שנעשה באופן מקצועי ונכון יכול אף למנוע חדירת מים, גם כשקיימת נוכחות קבועה של מי תהום בקרקע שמתחת למבנה התת קרקעי. על אף הסברה הרווחת, שהצפות חוזרות נוצרות כתוצאה מניקוז לקוי, כשהאיטום נעשה כשורה, בעיות הניקוז לא יצוצו כלל. כל מה שאתם צריכים כדי לאטום את המבנה התת קרקעי כראוי הוא איש מקצוע מיומן, שעובד לפי הספר.

למה עליכם לצפות מאיש המקצוע שיבצע עבורכם את העבודה?

החשוב מכל הוא עבודת הכנה מדוקדקת ונכונה לפי השלבים הבאים:

  1. לקלף את שכבות הטיח מכל הקירות ולחשוף את הבטון נקי לחלוטין ללא שרידי טיח או טיט.
  2. להרים את הריצוף, ולוודא שלא נותרו שאריות טיט וחלקי בטון רופפים.
  3. להסיר את שכבות מי המלט הדקות שנותרו מהיציקות
  4. לחשוף את מתכות הזיון, סביבן יש לבצע סיתות עד לעומק של 1 ס"מ. באמצעות הסיתות להסיר חלקים רופפים ולהעמיק את הפינות.
  5. להסיר מהמתכות החלודות את החלודה ולנקות את כל שאריות האבק לפני ציפוי המתכת בחומר נגד חלודה.
  6. לתקן את הבטון הפגום בריצפה ובקירות.
  7. למרוח שכבת יסוד צימנטית ולעבוד עם כל חומרי השיקום לבטון בשיטת רטוב על רטוב.
  8. ליצוק יציקות עגולות במקומות המבגש (רולקות).
  9. להחליק את המשטחים עליהם בוצעה העבודה בתערובת צימנטית דלילה.
  10. לבצע אשפרה במשך כ- 7 ימים.

 סביב משטחים שונים נעזרים בטכניקות ובחומרים שונים. שיטת העבודה שצויינה אינה כוללת פירוט של תהליכי עבודה סביב משקופים או עבודות איטום מיוחדות, שמצריכות הזרקת חומרים לדוגמה. עבור כל עבודת איטום ניתן ליצור קשר עם נציגינו, שישמחו לתת לכם שירות ומידע באשר לסוג העבודה שאתם זקוקים לה במקצועיות ובאדיבות. 

צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם